Dit is mijn evaluatie van de Dillenger 350W 10Ah kit na één jaar gebruik.

Zoals ik eerder zei was er aanvankelijk een probleem met de regelaar, wat meteen werd opgelost door Sam Sewell, eigenaar van het bedrijf. Ik vind dat hij een persoon is die zeer veel integriteit heeft laten zien in zijn contact met mij.

Wat mij het meeste heeft verbaasd mbt elektronisch fietsen is hoeveel verkopers wel niet van hun klanten verwachten als het gaat om het oplossen van een probleem van hún product. Dit variëert van het ontmantelen van accu's tot-en-met het diagnosticeren van de elektronica. Sommige verkopers zijn ook niet meer te pakken te krijgen zodra ze je geld hebben. Dillenger daarentegen, terwijl ze de goedkoopste kit verkochten die ik kon vinden (met alle juiste specificaties en onderdelen), beloofde een “plug-and-play” kit met één jaar garantie, en dit is precies wat ze leverden.

Wat betreft de prestaties is er niet veel dat ik kan melden. Een vóór-ombouw was voor mij de perfecte introductie tot het het elektronische fietsen, aangezien de fiets in perfecte balans is met de accu in het midden. De kit heeft probleemloos zijn werk gedaan en zoemt vrolijk door met een snelheid van zo'n 32-34km/u op de weg. Na één jaar gebruik lijkt de berijdbare afstand niet veranderd te zijn, alhoewel hij volgens mij nog nooit is blootgesteld aan een tocht langer dan 26 kilometer, meestal alleen maar op de motor (zonder trappen).

De meeste tochtjes waren om boodschappen te doen, variërend van 8 tot 24 kilometer ver. Voor dit gebruik is deze fiets perfect en waarschijnlijk nog sneller dan de auto omdat ik de files kan vermijden. Andere keren rijd ik op onverharde wegen langs afwateringskanalen in de buurt. Deze worden niet veel gebruik en het is leuk om hierop te “knallen” met zo'n 32km/u. En in het enkele geval dat er toch iemand anders rijdt schakel ik gewoon over naar de “alleen-trappen” modus totdat die persoon uit het gezicht verdwenen is. Op zulke momenten geniet ik enorm van dit prachtig uitgebalanceerde systeem.

Ik heb de fiets onlangs verwend met een Brooks geveerd zadel voor een beetje “achtervering”. Het zal waarschijnlijk een jaartje of vijf ofzo duren alvorens dit zadel is ingereden aangezien de Britten niet van haastwerk houden. Er zijn wel allerlei wondermiddeltjes op de markt waarmee deze inrij-periode kan worden verkort, maar ik heb geen haast. Ook is het tijd voor een paar nieuwe bandjes! De Slime banden hebben prachtig werk geleverd tijdens hun levensduur - ik heb nog nooit een lekke band gehad - dus dat worden uiteraard weer dezelfden.

Ten slotte, in het Engels bestaat er de uitdrukking: “Goedkoop, sterk, licht; kies d'r maar twee van uit”. Ik zeg: “Koop Dillenger en je hebt ze allemaal”!

maart 01, 2016 door User Submitted