Volgens de wetten voor elektrische fietsen (ook wel e-bikes genoemd) in Nederland kan men zonder helm, kenteken of rijbewijs op een elektrische fiets rijden, als de e-bike aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • De motor van de e-bike ondersteunt de fietser alleen tijdens het trappen.
  • Soms levert de motor van de elektrische fiets ook wat snelheid zonder dat er wordt getrapt. Die snelheid mag niet hoger zijn dan 6 km/u en is bedoeld om bijvoorbeeld de elektrische fiets uit de fietsenkelder uit te kunnen krijgen.
  • De trapondersteuning ondersteunt de fietser tot maximaal 25km/u, en stopt op deze grens met ondersteunen.
  • De motor heeft een nominaal vermogen van maximaal 250W.

Als u op een elektrische fiets rijdt die voldoet aan deze voorwaarden, gelden voor u dezelfde verkeersregels als voor de overige fietsen.

 

De 250W e-bikes en ombouwset elektrische fiets van Dillenger voldoen aan deze wetgeving en u hoeft dus geen helm, kenteken of rijbewijs te hebben om deze producten te gebruiken.

 

Onze 250W e-bikes en ombouwsets worden wel geleverd met een gashendel, maar het installeren van de gashendel heeft bepaalde consequenties wat betreft de classificatie van de fiets. Lees hier meer over het gebruik van elektrische fietsen met een gashendel.

juli 12, 2016 door Iris M