Call Us +31 85 888 7488
Gaat een ombouwset elektrische fiets op mijn fiets passen?

Er zijn zoveel verschillende fietsmodellen verkrijgbaar, dat het soms lastig kan zijn om er achter te komen of een van onze ombouwsets goed op je fiets zal passen. We hopen dat de aandachtspunten in dit stukje je zullen helpen en je keuze makkelijker zullen maken.

Onze sets zijn zo ontworpen dat ze met een breed scala aan fietsen kunnen worden gecombineerd, en door het doen van een paar metingen kan je er zeker van zijn dat de set goed zal passen.

Allereerst de sleuven in de uitvaleinden van de vork; deze zijn standaard 10mm breed. Dit is waar je het motorwiel in plaatst. Dus als deze sleuven ongeveer 10mm breed zijn, is jouw fiets wat deze meting betreft geschikt voor het plaatsen van het motorwiel.

Vervolgens de ruimte tussen de uitvaleinden van de vork.

Dit is afhankelijk van de soort ombouwset. Als je een voorwielnaafmotor wilt installeren, heb je ongeveer 100mm ruimte nodig tussen de uitvaleinden van je voorvork. Als je hier +/- 5mm onder of boven zit, is dat ook ok.

Voor een achterwielnaafmotor heb je 135mm ruimte nodig tussen de uitvaleinden van je achtervork, en ook hier kan je daar +/- 5mm onder of boven zitten.

 

Vervolgens zal je ook je wielmaat willen controleren, lees hier daar meer over.

juli 11, 2016 door Iris M