Call Us +31 85 888 7488

Dillenger begon in 2007 toen de oprichters van een klein ingenieursbureau in Australië op zoek waren naar een custom bike frame gemaakt van een ingewikkelde samenstelling van roestvrije stalen staven. Dit 'run-of-the-mill' hobbyproject leidde tot de intrigerende gedachte - 'zullen wij hier een motor op zetten?' Aangezien het toch ingenieurs zijn, was de verleiding om dit project gemotoriseerd te maken gewoon te groot. Dit prototype ‘vintage space frame chassis’ elektrische fiets bleek een groot succes te zijn en het bedrijf was gevraagd om een paar modellen voor bestaande lokale klanten te bouwen.

Door hun succes duurt het dan ook niet lang voordat dit ingenieursbureau door alles wat met elektrische fietsen te maken heeft geobsedeerd was. Later, in 2007, werd Dillenger Pty Ltd geregistreerd als een vennootschap in Queensland, Australië. De daaropvolgende jaren leidden tot conservatieve groei, verkoop van beperkte modellen lokaal in Queensland, Australië. De verkoop was vaak ondergeschikt aan de ontwikkeling van nieuwe, betere ontworpen modellen.

Deze strategie beperkte Dillenger's groei vroeg, maar betekende ook dat de productie snel was gegroeid en werd de meest betrouwbare op de markt van andere beruchte onbetrouwbare producten. Nieuwe technologie in accu’s, elektrische motoren (zogenaamde "brushless motors”) en intelligente motor controllers hebben geleid tot een enorme verbetering van de kwaliteit en betrouwbaarheid van elektrische fietsen van 2008 tot 2010.

Nog recenter, heeft de verlaging van de kosten van de gewone elektrische fiets onderdelen geleid tot de explosie op de e-bike markt wereldwijd. Met de verlaging van kosten en toegenomen populariteit op de markt, is er een stortvloed aan start-ups die goedkope neppers importeren. Reeds vele bedrijven lijken te komen en gaan, waardoor klanten zich radeloos voelen en zonder ondersteuning na verkoop. Dillenger is in de afgelopen jaren enorm gegroeid binnen deze markt; producten worden nu online verkocht, 24 uur per dag, overal ter wereld.